Τετάρτη 2 Απριλίου 2008

ATOMIC ROOSTER





















Vincent Crane : Κήμπορντ
Carl Palmer :Ντράμς
Nick Graham : Κιθάρα


Οι Crane και Palmer υηρξαν πριν μέλη των The Crazy World Of Arthur Brown. Στα τέλη όμως του 1969 αποχωρούν γαι να δημιουργήσουν τους Atomic Rooster. Ύστερα από το 1 LP ο Palmer αποχωρεί για να ενταχθεί στους Emerson Lake And Palmer και ο Graham για να τους Skin Alley. Την ίδια χρονιά προχωρούν στο γκρούπ οι John Cann : κιθάρα , τραγούδι και ο Paul Hammond : ντράμς. Στο 3 LP προσλαμβάνεται σαν τραγουδιστής ο Pete French που αποχωρεί όμως ένα χρόνο αργότερα. Μαζί του φεύγουν και ο John Cann και Paul Hammond για να σχηματίσουν τους Hard Stuff. O Crane όμως δε το βάζει κάτω και αφού η σύνθεσης συμπληρώνεται με τους Steve Bolton : κιθάρα , Ric Parnell : ντράμς και το βετεράνο τραγουδιστή Chris Farlow ηχογραφούν το 4 LP . Στο 5 LP στη θέση του Bolton παίζει κιθάρα ο Johny Mandala. Oι Atomic Rooster υπήρξαν ένα από τα πλέον αξιόλογα σύνολα της δεκαετίας του 70 ηχογραφώντας μια σειρά από θαυμάσια άλμπουμ. Επίσης δύο από τα Single τους το "Tomorrow Night" και "Devil's Answer" ΄γνώρισαν επιτυχία ανεβαίνοντας ψηλά στα τσαρτ.
Στα τέλη του 79 ο Crane ξανασχηματίζει το γκρούπ μαζί με τους ohn Cann : κιθάρα και reston Hayman : ντράμς.

1LP " Atomic Rooster " 1970 (B k C)
2LP " Death Walk Behind You " 1970 (B k C)
3LP " In Hearing Of " 1971 (B k C)
4LP " Made In England " 1972 (Dawn)
5LP " Nice N' Greasy " 1973 (Dawn)
ΕπιλογήLp " Assortment " 1974 (B k C)
6Lp " Atomic Rooster " 1980

Atomic Rooster - Nice 'n' Greasy@320kbps




















Atomic Rooster - In Hearing of Atomic Rooster@320Kbps

Pass: dillingerr.blogspot.com

5 σχόλια:

  1. Μήπως έχεις το (IN HEARING OF) αν ναί, θά μέ υποχρεώσεις.... Θαυμαστής καί συνακουστής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαρίστως, πιθανός σου ενδιαφέρουν τα κομμάτια Devil's Answer και The Rock τα οποία είχαν τυπωθεί σαν 8" σιγκλάκια αρχικά !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τέλεια! μ'ενδιαφέρει όλη η δισκάρα αυτή.(Θέλω να το γράψω σε cd γιά το αυτοκίνητο, αλλά γιά να το στείλω καί σε μερικούς νέους γιά να μαθαίνουν)!Το lp βέβαια υπάρχει από τα νιάτα μου. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ φίλε να σε ευχαριστήσω για τους "clear blue sky" και να σου πω ότι το " Atomic Rooster - In Hearing of Atomic Rooster@320Kbps " έχει διαγραφεί από το rapidshare.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. O.K Fall.In.Rock
    Το Link δουλεύει και πάλι.........
    Tnxs !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή