Παρασκευή 11 Απριλίου 2008

ARGENT





















Rod Argent: Κήμπορντ, Τραγούδι
Russ Ballard: Κιθάρα, Τραγούδι
Jim Rodford: Μπάσσο
Robert Henrit: Ντράμς

Δημιουγήθηκαν το 1969 απο τον Rod Argent που υπήρξε μέλος των Zombies στα μέσα της δεκαετίας του 60. Στο 1LP υπάρχει η σύνθεσις του Russ Ballard " Liar " που έγινε αργότερα παγκόσμια επιτυχία από τους Three Dog Night. Το 2LP υπήρξε ίσως το καλύτερο άλμπουμ τους ενώ το 1972-73 σημειώνουν επιτυχία στα τσαρτ ΗΠΑ Και Αγγλίας με το σίνγκλ " Hold Your Head Up " και " God Gave Rock And Roll To You ". Μετά το 5LP ο τραγουδιστής και κιθαρίστας και εξαίρετος συνθέτης Russ Ballard αποχωρεί από το γκρούπ για να συνεχίσει σόλο και το μέλλον τους γίνεται αβέβαιο. Τον αντικαθιστά ο John Verity που είχε στενές φιλίες με το γκρούπ, όταν περιόδευε μαζί του με την John Verity Band, ενώ στο σχήμα προστίθεται και ο κιθαρίστας John Grimaldi.
Ύστερα από 2 μέτρια άλμπουμ το γκρούπ διαλύεται το 1976. Ο Rod Argent ακπλουθεί μια σόλο καριέρα ενώ οι υπόλοιποι σχαμάτισαν τους Phoenix. Οι Argent υπήρξαν ένα αρκετά καλό δημιουργικό σύνολο και εκτός από το 2LP αξιόλογη δουλειά τους υπάρχει και στο ζωντανό " Encore "

1LP " Argent " 1970 (CBS)
2LP " Ring Of Hands " 1971 (CBS)
3LP " All Together Now " 1972 (CBS)
4LP " In Deep " 1973 (CBS)
5LP " Nexus " 1974 (CBS)
6LP " Encore " 1974 (CBS)
7LP " Circus " 1975 (CBS)
8LP " Counterpoint " 1975 (RCA)

Rod Argent (Σόλο)
1LP " Moving Home " 1978 (MCA)

John Verity Band:
1LP " John Verity Band "

Argent - Argent@192kbps

Pass: dillingerr.blogspot.com

2 σχόλια:

  1. http://rockisone.blogspot.com/2009/05/john-verity-band-st.html

    fovero to blog sou!ean epithymeis rixe mia matia k sto diko mou ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Hi rockisone !!

    Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και ανταποδίδω, αφού επισκέφτηκα και το δικό σου blog και συνάντησα αξιόλογες κυκλοφορίες !!! Το σχόλιο σου μας οδηγεί σε ανάρτηση σου σχετική με τους ARGENT και έτσι οι πληροφορίες για τους μουσικούς αυτού του σχήματος γίνονται ακόμα πιο πολλές. Ευκαιρία λοιπόν για να μια ακόμα ανάρτηση που σχετίζετε με τον John Verity [και που έχει δείξει ενδιαφέρων και άλλος φίλος αναγνώστης] είναι οι PHOENIX……………….

    ΑπάντησηΔιαγραφή