Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2009

STONE THE CROWS




















Maggie Bell: Τραγούδι
Les Harvey: Κιθάρα
Jim Dewar: Μπάσσο
Colin Allen: Ντράμς
John Mc Ginnis: Κήμπορντς

Από τα πιό ενδιαφέροντα σύνολα του αγγλικού ροκ. Δημιουργήθηκαν στη Γλασκώβη στα τέλη του 60 από τον Les Harvey, αδερφό του Άλεξ. Αρχικά βαφτίσθηκαν POWER αλλά όταν τους πήρε υπό την προστασία του ο μάνατζερ των LED ZEPPELIN Πήτερ Γκράντ, άλλαξαν τον τίτλο τους σε STONE THE CROWS. Η μουσική τους περιείχε κυρίως στοιχεία σόουλ και ρύθμ εντ μπλούζ, βασιζόταν δε στο υπέροχο παίξιμο του Λέσλι και την θαυμάσια φωνή της Μάγγι, που θύμιζε αρκετά την αξέχαστη Τζάνις Τζόπλιν. Μετά το δεύτερο άλμπουμ αποχωρεί από το γκρούπ ο Mc Ginnis και την θέση του παίρνουν οι Ronnie Leahy Steve και Thompson. Το τρίτο άλμπουμ υπήρξε ένα από τα καλύτερα τους και η Maggie ανακηρύσσεται η καλύτερη τραγουδίστρια της Βρετανίας για το 1972. Στο απόγειο όμως της επιτυχίας τους, ένα τραγικό συμβάν σημάδεψε την πορεία του γκρούπ. Κατά την διάρκεια μιας συναυλίας ο Λέσλι πεθαίνει από ηλεκτροπληξία πάνω στη σκηνή. Η Μάγγι που ήταν σύντροφος με τον Λέσλι και στη ζωή παθαίνει σοκ και δηλώνει ότι εγκαταλείπει. Λίγο αργότερα όμως επανέρχεται και με την προσθήκη του Jimmy Mc Culloch γράφουν και το τέταρτο άλμπουμ, πριν διαλυθούν οριστικά στα τέλη του 1972. Ο Thompson προσχώρησε στην μπάντα του Κέβιν Κόϋν, ο Μάκ Κάλλοχ πήγε στους Γουίνγκς, ενώ στα τέλη της δεκαετίας του 70 δημιουργεί τους Ντιούκς (DUKES). Τέλος η Μάγγι Μπέλ ακολούθησε μια σόλο καριέρα.


1 LP " Stones The Crows " 1970 (POLYDOR)
2 LP " Ode To John Law " 1970 (POLYDOR)
3 LP " Tenage Lick " 1971 (POLYDOR)
4 LP " Ontinous Perfomance " 1972 (POLYDOR)

Stone The Crows - Stone The Crows





















Stone The Crows - Ode To John Law (Part I]
Stone The Crows - Ode To John Law (Part II)





















Stone The Crows - Teenage Licks





















Stone The Crows - Ontinous Performance

Pass: dillingerr.blogspot.com

6 σχόλια:

  1. Αυτές οι συνδέσεις με «Ωδή στον John νόμου" doesn't εργασίας. Μπορείτε να φτιάξετε thid σε approiate χρόνο σας convience. Θα ήθελα να δω αν αυτή η μουσική είναι incouraging στις λιγότερο. Ως εκ τούτου, για την αγάπη του για το κρανίο, και το μόνο που ευημερούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα! έχω κατεβάσει το πρωτο album των stone the crows και δεν μπορώ να βρώ τον κωδικό. Μπορεί να μου τον πεί κάποιος ; Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο κωδικός είναι γραμμένος στο τέλος της ανάρτησης και αναφέρεται σαν Pass και είναι
    dillingerr.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υ.Γ
    Προσοχή στην αντιγραφή-επικόληση. Πρέπει να είναι ακριβής γιατί εαν τικάρις έστω και ένα κενό το δέχεται σαν χαρακτήρα και δεν έτσι δεν δουλεύει. Καλή ακρόαση !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ...μάλλον κάτι παιζόταν στην αντιγραφή - επικόλληση...Τωρα είμαστε ενταξει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή