Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2008

MC GUINNES FLINT





















Tom Mc Guinnes: Ακουστική και Ηλεκτρική Κιθάρα, Μπάσσο, Μπάντζο, Πιάνο, Τραγούδι
Hughie Flint: Ντράμς
Dennis Coulson: Πρώτη Φωνή
Graham Lyle: Ακουστική και Ηλεκτρική Κιθάρα, Μαντολίνο, Τραγούδι
Benny Gallagher: Κιθάρα, Τραγούδι

Αξιόλογο σχήμα που δημιουργήθηκε από τους Mc Guinnes και Flint, δύο βετεράνους μουσικούς που έπαιζαν στη δεκαετία του 60 στο γκρούπ του MANFRENT MAN. Η μουσική τους είχε ποικιλία επιδράσεων περιλαμβάνοντας ροκ, φολκ, κάντρυ και μπλούζ. Το 1971 γνωρίζουν επιτυχία με τα δύο πρώτα τους σίνγκλ " When I' M Dead And Gone " και "Malt And Barley Blues " ενώ μετά την ηχογράφηση του 2 LP αποχωρούν οι δύο βασικοί συνθέτες του γκρούπ Gallagher και Lyle. Στη θέση τους προσχωρεί ο μπασίστας Dixie Dean. Στο 4 LP μπαίνουν στη σύνθεση και οι Lou Stonebridge: Κήμπορντ, Τραγούδι, Jimmie Evans: Πεντάλ στηλ Κιθάρα, ενώ έχει αποχωρήσει ο Dennis Coulson. Το 1975 διαλύονται. Ο Mc Guinnes και Flint επανεμφανίζονται το '79 με το συγκρότημα των Blues Band, οι Gallagher και Lyle συνέχισαν σαν ντουέτο μια πετυχημένη καριέρα, ενώ ο Stonebridge δουλεύει κυρίως σαν παραγωγός.

1 LP " Mc Guinnes Flint " 1971 (CAPITOL)
2 LP " Happy Birthday, Ruthy Baby " 1972 (CAPITOL)
3 LP " Lo And Behold " 1972 (DJM)
4 LP " Rainbow " 1973 (BRONZE)
5 LP " C' Est La Vie " 1974 (BRONZE)

Dennis Coulson (Σόλο): 1 LP " Dennis Coulson " 1973 (ELECTRA)
Stonebridge - Mc Guinnes: 1 LP " Corporate Madness " 1980 (RCA)


McGuinness Flint - Malt & Barley Blues@224Kbps





















McGuinness Flint - Lo and Behold@224Kbps

Pass: dillingerr.blogspot.com

5 σχόλια:

  1. Ένα ακόμα άγνωστο σ' εμένα , και μάλιστα μέχρι πριν από δύο χρόνια γκρουπ, που χάρη στην ανοικτή πόρτα του διαδικτύου, μπόρεσα ν' ανακαλύψω. Και μου άρεσαν πάρα πολύ.Έξοχες μπαλάντες, ωραία τραγούδια, αξιολογότατες συνθέσεις.
    Πιστεύω ότι και αυτοί οι δυό δίσκοι θα είναι στο ίδιο μήκος κύματος. Για μία ακόμα φορά να είσαι καλά, φίλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αισθάνθηκα καί πάλι τήν ανάγκη, να σού πώ ένα μεγάλο ευχαριστώ, γιά τούς υπέροχους δίσκους πού μάς διαθέτεις. Θα ήθελα νά δεχτείς ένα δωράκι κι από μένα. Ίσως δέν το έχεις ακούσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γεία σου k.f ! Ευχαριστώ κατ' αρχήν για τον δίσκο ! Τον συγκεκριμένο δεν τον είχα στην δισκοθήκη μου, αν και είχα 2 δουλειές του *[ Coleman Hawkins - Verve Jazz Masters 34 & Coleman Hawkins - Disorder At The Border] Κλασική Τζαζ - υπέροχος πνευστός........!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. -----Wisejohn----Ένα μεγάλο ευχαριστώ για το δανεισμό αυτών των εξερετικών δίσκων.....Μετά απο πολύ ψάξιμο κατάφερα σχεδών όλους να τους αγοράσω....Υ.Γ (Στις τελευτέες αναρτήσεις τα Links είναι DEAD!!!!!)THANKS ''''Keep on rockin''''''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να σε καλά και φυσικά εξαιρετική η επιλογή σου να αγοράσεις τα άλμπουμ που θεωρείς αξιόλογα (μιας και είχες την δυνατότητα να τα ακούσεις και να τα αξιολογήσεις) , όσο για τα ink σχεδόν όλα είχαν σβηστεί από τον server και εδώ και αρκετές ημέρες ασχολούμαι όχι με νέες αναρτήσεις αλλά με την αποκατάσταση των παλαιοτέρων. Σήμερα έχει αποκατασταθεί το πρόβλημα στο μεγαλύτερο μέρος του και σύντομα θα λειτουργούν όλες οι αναρτήσεις.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή