Κυριακή 4 Μαΐου 2008

FAMILY




















Roger Chapman: Βιολί
Charlie Whitney: Κιθάρα
Bob Townsend: Ντράμς
Jim King: Σαξόφωνο
Rick Grech: Μπάσσο, Βιολί, Τραγούδι

Από τα πιό σπουδαία σύνολα της δεκαετίας του 70. Δημιουργήθηκαν στο Λεστερ το 1966 και αρχικά ονομαζόταν Roaring Sixties και Farinas. Στο Λονδίνο ήρθαν το 1968 και με παραγωγούς τους Jimmy Miller και Dave Mason γράφουν το 1LP που υπήρξε ένα καλό ντεμπούτο για το γκρούπ. Το επόμενο έτος κυκλοφορούν το 2LP ,ένα από τα σπουδαιότερα άλμπουμ τους. Τον Απρίλιο του ίδιου έτους ο Rick Grech αποχωρεί, για να ενταχθεί στις τάξεις του σούπερ - γκρούπ Blind Faith ,ενώ αργότερα τον ίδιο χρόνο εγκαταλείπει και ο Jim King. Στις θέσεις τους έρχονται οι John Weider: μπάσσο, βιολί και John "Poli" Palmer: κήμπορντ. Με τη σύνθεση αυτή ηχογραφούν δύο μέτρια LP αλλά κάνουν ένα χίτ σίνγκλ που βγαίνει από το δεύτερο, το "Strange Band". Το 1971 'εχουν ακόμη ένα πετυχημένο σίνγκλ με το " Weaver's Answer " ενώ φεύγει από το γκρούπ ο John Weider και την θέση του πέρνει ο John Wetton. Οι επόμενες δύο δουλειές τους (5 και 6) είναι από τις σημαντικότερες και το σίνγκλ " Burlesque " από το (6) ανεβαίνει στα τσάρτ. Το 1972 γίνονται δύο ακόμη αλλαγές στη σύνθεση, οι John Wetton και John "Poli" Palmer αποχωρούν (ο πρώτος προσχωρεί στους King Krimson) και έρχονται οι Tony Ashton: κήμπορντ και Jim Cregan: μπάσσο. Ηχογραφούν τον τελευταίο τους δίσκο, (που υπήρξε μέτριος) πρίν διαλυθούν τον Οκτώμβρη του 1973.
Οι Family υπήρξαν σπουδαίο σύνολο και από τις τάξεις τους πέρασε μια σειρά εκλεκτών ατόμων. Αλλά την ψυχή του γκρούπ την αποτελούσε κατά πρώτο λόγο ο περίφημος τραγουδιστής Roger Chapman με την ιδιόρυθμη τρεμέντο φωνή του και δεύτερο ο αξιόλογος κιθαρίστας Charlie Whitney, που ήσαν και οι βασικοί συνθέτες του συγκροτήματος. Μετά τη διάλυση ο Townsend πηγαίνει στους Medicine Head, o Cregan στους Cockney Rebel, ενώ οι Chapman - Whitney δημιουργούν τους Street Walkers.

1LP " Music In A Doll's House " 1968 (Reprise)
2LP " Entertaiment " 1969 (Reprise)
3LP " A Song For Me " 1970 (Reprise)
4LP " Anyway " 1970 (Reprise)
5LP ' Fearless " 1971 (Reprise)
6LP " Bandstand " 1972 (Reprise)
7LP " It's Only Movie " 1973 (Raft)
Επιλογή LP " Old Songs, New Songs " 1971
LP " Best " 1974 (Reprise)

Family - Music In A Doll's House@256kbps

Pass: dillingerr.blogspot.com

1 σχόλιο:

  1. "Music From A Dolls House" has been in my collection since it came out. It sits along side "Revolver & Rubber Soul", "Hatfield & The North" + "The Rotters Club", Wigwam "Tombstone Valentine", the Gong trilogy "Flying Teapot" "Angel Eggs" & "You"... It is, to me, a true classic of texture & originality. Put this one on your very short list of MUST Own titles. Thank you for posting it.

    ΑπάντησηΔιαγραφή