Τρίτη, 22 Ιουνίου 2010

CHRIS YOULDEN

Από τις ξεχωριστές φωνές του μπλουζ στη βραταννική σκηνή. Στα τέλη του 1968 εντάσσεται στους SAVOY BROWN και γράφει μερικά κλασικά δείγματα του αγγλικού ρύθμ εντ μπλουζ. Το 1971 όμως αποχωρεί από το γκρούπ για να ακολουθήσει σόλο καριέρα. Κυκλοφορεί δύο άλμπουμ στα οποία συμμετέχουν ονόματα σαν του CHRIS SPEDDING, RAY FENWICK και PETE WINGFIELD. Το (2) είναι ένας εξαιρετικός δίσκος.


*CHRIS YOULDEN iscography [WEB]


Chris Youlden - Nowhere Man & Citychild

Τετάρτη, 9 Ιουνίου 2010

ROBERT WYATT
Από τους εκλεκτούς μουσικούς της αγγλικής τζαζ-ροκ σκηνής. Γεννήθηκε στο Μπρίστολ αλλά μεγάλωσε σε ένα προάστιο του Λονδίνου. Στις αρχές της δεκαετίας του 60 ξεκίνησε από την περίφημη σχολή του Καντέρμπερυ παίζοντας τζαζ με τους WILD FLOWERS, ένα σύνολο που όταν διάλυσε, δημιουργήθηκαν από τα μέλη του τα δύο κορυφαία συγκροτήματα των CARAVAN και των SOFT MACHINE. Ο Γουάϊατ υπήρξε ο ιδρυτής των δεύτερων και αφού έγραψε μαζί τους 4 δημιουργικά άλμπουμ, αποχώρησε από το γκρουπ για να δημιουργήσει ένα νέο σύνολο, τους MATCHING MOLE. Το 1973 αφού διέλυσε το σχήμα αυτό και ακολουθούσε μιά προσωπική καριέρα, ένα τραγικό ατύχημα σημαδεύει τη ζωή του. Πέφτει τυχαία από ένα παράθυρο και μένει παράλυτος στα κάτω άκρα. Το 1974 βραβεύεται με την ανώτατη γαλλική διάκριση "PRIX CHARLES CROSS", ενώ ένα χρόνο αργότερα τιμάται με το "ACADEMY CHARLES" και από τους Ιταλούς κριτικούς. Το (2) αποτελεί το δημιουργικό του αποκορύφωμα.

*ROBERT WYATT Discography [WEB]


Robert Wyatt - The End Of Era

Robert Wyatt - Rock Bottom

Τετάρτη, 2 Ιουνίου 2010

PAUL WILLIAMS
Από τις καλύτερες φωνές του ρύθμ εντ μπλουζ στη Βρετανία. Το 1962 μαζί με τους John Hiseman και Dave Greenslade σχηματίζει τους WES MINSTER FIVE. Πριν από τη σύνθεση αυτή είχε αποτελέσει τραγουδιστής στους BLUE FLAMES του George Fame, ενώ είχε λάβει μέρος και με το γκρούπ του Alexis Korner σ΄ένα αλησμόνητο κονσέρτο στο περίφημο "Μαρκή" του Λονδίνου. Αργότερα συνοδεύει τη NEW JAZZ ORCHESTRA του Hiseman και την BIG ROLL BAND του πιανίστα Zoot Money. Το 1967 βρίσκεται για ένα μικρό διάστημα με τους BLUESBREAKERS του John Mayall και αμέσως μετά γράφει τον πρώτο προσωπικό του δίσκο "Gin House". Στη συνέχεια συνεργάζεται με τους ALAN PRICE SET και τους POET AND ONE MAN BAND. Στα τέλη του 1969 σχηματίζει τους JUICY LUCY με τους οποίους ηχογραφεί 4 θαυμάσια άλμπουμ. Στα τέλη όμως του 1972 το συγκρότημα διαλύεται και ο Williams προσχωρεί στους TEMPEST που μόλις είχε σχηματίσει ο Hiseman. Μαζί τους γράφει ένα δίσκο πριν εξαφανισθεί από το μουσικό προσκήνιο. Επίσης συμμετέχει σε μιά ανεπανάληπτη ερμηνεία στον σπάνιο δίσκο του AYNSLEY DUNBAR "Blue Whale" 1970 (BYG).


*Paul Williams Discography


Paul Williams & Friends - In Memory of Robert Johnson

Τρίτη, 1 Ιουνίου 2010

CLIFFORD T. WARD
Συνθέτης και τραγουδιστής. Γεννήθηκε στο Kidderminster τον Φεβρουάριο του 1946 και ξεκίνησε παίζοντας πιάνο και τραγουδώντας σε τοπικές μπάντες. Το (1) υπήρξε ένα άλμπουμ ταυτότητας και δέχτηκε καλές κριτικές. Το 1973 μπαίνει για πρώτη φορά στα τσαρτ με το λυρικό σίνγκλ "Gaye". Το γράψιμο του είναι ιδιόμορφο, μελωδικό και με εξαιρετικούς στίχους.

*Clifford T. Ward Discography [WEB]


Clifford T. Ward - Singer Songwriter
Clifford T. Ward - No More Rock 'n' Roll
Clifford T. Ward - Anthology