Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2010

DEKE LEONARD
Κιθαρίστας που ξεκίνησε την καριέρα του στα μέσα της δεκαετίας του 60 με τους DREAM. Το 1968 γίνεται αρχικό μέλος τον MAN. Μετά από μία σειρά προοδευτικών δίσκων, το 1972 τους εγκαταλείπει για να κάνει σόλο καριέρα. Βγάζει δύο δίσκους που περνούν απαρατήρητοι και το 1974 επιστρέφει και πάλι στους ΜΑΝ. Το 1979 επιχειρεί μια νέα σόλο καριέρα ηχογραφώντας το ενδιαφέρον (3) LP.


1 LP " Iceberg " 1972 (U.A)
2 LP " Kamikaze " 1974 (U.A)
3 LP " The Map Of India " 1979 (U.A)
4 LP Before Your Very Eyes " 1981 (U.A)


Deke Leonard - Iceberg
Deke Leonard - Before Your Very Eyes

Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2010

JOHN KONGOS

Γεννήθηκε στη Νότιο Αφρική και στα τέλη της δεκαετίας του 60 ξεκίνησε για περιοδείες σε διάφορες χώρες της Ευρώπης. Γνωρίζει για ένα διάστημα την επιτυχία στη Γερμανία, κυρίως σαν συνθέτης. Το 1970 φθάνει στην Αγγλία και ηχογραφεί το σίνγκλ " He's Gonna Step On You Again ", που ανεβαίνει στα πρώτα νούμερα των τσαρτ το 1971. Το ίδιο έτος κάνει ένα ακόμα χιτ με το " Tokoloshe Man ". Συνεχίζει να γράφει χωρίς όμως να γνωρίσει την επιτυχία των δύο ανωτέρω συνθεσεων του.


1 LP " Kongos " 1971 (FLY)
2 LP " Confusions About A Goldfish " 1971 (DAWN)


John Kongos - Kongos

Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2010

DANNY KIRWAN
Εξαιρετικός κιθαρίστας που απετέλεσε μέλος των FLEETWOOD MAC στην αρχική τους σύνθεση. Το 1972 εγκαταλείπει την μπάντα για μιά προσωπική καριέρα. Κυκλοφόρησε τρία άλμπουμ μετρίου ενδιαφέροντος.


1 LP " Second Chapter " 1975 (DJM)
2 LP " Midnight In San Juan " 1976 (DJM)
3 LP " Hello There Big Boy " 1979 (DJM)


Danny Kirwan - Second Chapter
Danny Kirwan - Midnight In San Juan
Danny Kirwan - Hello There Big Boy

Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου 2010

SPEEDY KEEN
Συνθέτης-τραγουδιστής και μιά από τις πιο παράξενες μορφές της αγγλικής σκηνής. Γεννήθηκε σε μιά περιφέρεια του Λονδίνου το 1945. Σε νεαρή ηλικία καταλήγει στη φυλακή αφού υπήρξε ένας από τους σκληρούς " MODS ". Το 1965 δημιουργεί το πρώτο του γκρουπ τους CAT, ενώ στα τέλη της ίδιας δεκαετίας μετά από ιδέα του Pete Townshend, που είναι στενός φίλος, σχηματίζει τους THUNDERCLAP NEWMAN. Με το σχήμα αυτό κυκλοφορεί το " Something In The Air " που είναι σύνθεση δικιά του. Το τραγούδι γνωρίζει παγκόσμια επιτυχία και γίνεται ο ύμνος της νεολαίας της εποχής εκείνης. Μετά από ένα άλμπουμ που δεν γνώρισε την ανάλογη επιτυχία το γκρουπ διαλύεται. Στη συνέχεια ο Κην ακολουθεί μία σόλο καριέρα ηχογραφόντας δύο άλμπουμ. Σ' αυτά παίζει σχεδόν μόνος του όλα τα όργανα. Αργότερα ασχολείται με την παραγωγή δίσκων διαφόρων συγκροτημάτων, όπως των MOTORHEAD. Φημολογείται ότι οι WHO είχαν σαν πρότυπο τον Κην όταν έγραφαν τη ροκ όπερα QUADROPHENIA.


1 LP " Previous Convictions " 1973 (TRACK)
2 LP " I Know What I Mean " 1975 (ISLAND)


Speedy Keen - I Know What I Mean

Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2010

MICKEY JUPP
Κιθαρίστας, πιανίστας, βόκαλιστ και συνθέτης ο Τζάμπ, ξεκίνησε την καριέρα του από τους LEGEND στα τέλη της δεκαετίας του 60. Μετά τη διάλυση του γκρουπ, συνέχισε σαν σόλο παίζοντας κλασικό ροκ και το αγαπημένο του μπλουζ. Κυρίως με το δεύτερο είναι εμπλουτισμένες οι προσωπικές αξιόλογες προσπάθειες του.


1 LP " Juppanese " 1978 (SMASH)
2 LP " Oddities " 1978
2 LP " Long Distance " 1979 (SMASH)
3 LP " Oxford " 1980 (SMASH)

*Discography [WEB]


Mickey Jupp - Juppanese
Mickey Jupp - Long Distance Romancer
Mickey Jupp - Oddities
Mickey Jupp - Oxford

BERT JANSCH
Γεννήθηκε στη Γλασκώβη το Νοέμβρη του 1943 και αποτελεί έναν από τους πιό αξιόλογους συνθέτες-τραγουδιστές και κιθαρίστες της Βρεταννίας. Ξεκίνησε από το χώρο του φόλκ και το 1967 προσχωρεί στους PENTANGLE. Με τη διάλυση του γκρουπ συνεχίζει την προσωπική του καριέρα ηχογραφώντας μία σειρά από θαυμάσια άλμπουμ που κινούνται σε χώρους φόλκ-ροκ και μπλούζ.


*BERT JANSCH Discography [WEB]


Bert Jansch - Bert Jansch
Bert Jansch - It Don't Bother Me
Bert Jansch - Jack Orion
Bert Jansch - Nicola

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου 2010

MARY HOPKIN
Ξεκίνησε τραγουδώντας σε μικρά φόλκ κλαμπ ώσπου την ανακάλυψαν οι BEATLES και αφού υπόγραψε συμβόλαιο στη νεοσύστατη τότε εταιρεία τους APPLE, γνώρισε μεγάλη επιτυχία με το πρώτο της σίνγκλ, το περίφημο " Those Were The Days " που σκαρφάλωσε μέχρι το Νο 1 του αγγλικού τσαρτ. Το 1971 παντρεύεται τον παραγωγό της TONY VISCONTI και αποχωρεί από την σκηνή..............

1 LP " Pstcard " 1969 (APPLE)
2 LP " Earth Song, Ocean Song " 1971 (APPLE)
*Discography [WEB]


Mary Hopkin - Postcard
Mary Hopkin - Earth Song, Ocean Song
Hopkin, Mary - Those Were the Days - Turn Turn Turn [Single]
Mary Hopkin - Let My Name Be Sorrow - Kew Gardens [Single]

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου 2010

MARIANNE FAITHFULL
Την ανακάλυψε στις αρχές της δεκαετίας του 60 ο τότε μάνατζερ των STONES "Αντριου Όλνταμ " και σε σύντομο χρονικό διάστημα τη μετέβαλε σ' ένα ποπ αστέρι. Το 1964 δημιουργεί το πρώτο της χιτ με το σίνγκλ " As Tears Go By " για να ακολουθήσει μία σειρά επιτυχιών με τα " This Little Bird ", " Summer Nights " ," Come Stay With Me ". Οι σχέσεις της όμως με τον Μίκ Τζάγκερ και τα υπόλοιπα μέλη των STONES, καθώς και τα βαριά ναρκωτικά καταστρέφουν την καριέρα της. Το 1969 αφού πρωταγωνιστεί μαζί με τον Αλαίν Ντελόν στο φίλμ " Το κορίτσι με τη μοτοσυκλέτα " αποσύρεται σε κλινική για αποτοξίνωση. Το 1975 επιστρέφει στο προσκήνιο με μερικά σίνγκλ και μ΄ένα άλμπουμ επιστροφή, το " Faithless " που είναι όμως απογοητευτικό. Πεισματωμένη για επιτυχία ετοιμάζει με μία ομάδα εκλεκτών μουσικών, όπως οι Darryl Way, Stevie Winwood, το LP " Broken English " που αποτελεί το αριστούργημα της. Με μία σκληρή και βραχνή [πότε απογοητευμένη και πότε θυμωμένη] φωνή ξαφνιάζει τους πάντες και η ερμηνεία της αυτή προτείνεται για το "Γκράμμυ". Ο Τζάγκερ έχει συνθέσει το υπέροχο " Wild Horses " ειδικά γι' αυτήν, ενώ τελευταία όταν τη ρωτούσαν για την αλλαγή της φωνής της απαντούσε λακωνικά "τσιγάρα και ουίσκυ..."


*Discography [WEB]Marianne Faithfull - Come My Way
Marianne Faithfull - Marianne Faithfull
Marianne Faithfull - North Country Maid
Marianne Faithfull - Love In A Mist