Παρασκευή, 13 Ιουνίου 2008

TOE FAT

Cliff Bennett: Τρα΄γούδι, πιάνο
Ken Hensley: Κιθάρα, όργανο
John Konas: Μπάσσο
Lee Kerslake: Ντράμς

Συγκρότημα σκλήρου ροκ που δημιουργήθηκε από τον Cliff Bennett. Μετά την ηχογράφηση του 1LP αποχωρούν οι Kerslake και Hensley για να σχηματίσουν τους Uriah Heep. Στη θέση τους έρχονται οι Allan Kendall: κιθάρα και Brian Glascock: ντράμς. Με τη σύνθεση αυτή κυκλοφορούν το 2LP που είναι ένας έξοχος συνδυασμός σκληρού ροκ και μπλούζ.

1LP " Toe Fat " 1970 (Rare Earth)
2LP " Toe Fat Two " 1970 (EMI)

Toe Fat - 1st & 2nd Album/Toe Fat (I)@320kbps
Toe Fat - 1st & 2nd Album/Toe Fat (II)@320kbps

Pass: dillingerr.blogspot.com

STEALERS WHEEL
Gerry Rafferty: Κιθάρα, Τραγούδι
Joe Egan: Κήμπορντς, Τραγούδι
Paul Pilnick: Κιθάρα
Rod Coombes: Ντράμς
Tony Williams: Μπάσσο

Πριν δημιουργήσει το σχήμα αυτό ο Rafferty, είχε συνεργασθεί με τον σατυρικό τραγουδιστή Billy Connolly και με το γκρούπ των Τhe Humblebums. Στα τέλη του 1972 συναντά τον Τζό Ήγκαν (αξιόλογο συνθέτη και τραγουδιστή) για να γίνουν οι Stealers Wheel μια πραγματικότητα. Το 1LP υπήρξε το καλύτερο τους και εντυπωσιάζει κοινό και κριτικούς. Μετά την κυκλοφορία του ο Rafferty αποχωρεί από το γκρούπ για να επιστρέψει λίγο αργότερα όταν το σίνγκλ "Stuck In The Middle" γίνεται επιτυχία σε Αμερική και Αγγλία. Κυκλοφορούν σαν ντουέτο δύο ακόμη άλμπουμ με λιγότερη επιτυχία και στα τέλη του 1975 χωρίζουν για να συνεχίσουν σόλο καριέρες. Συγκαταλέγονται σ' ένα από τα πιο ενδιαφέροντα σύνολα της δεκαετίας του 70. Η Μουσική τους ήταν ποπ με αρκετά στοιχεία φόλκ και κάντρυ. Μετά τον χωρισμό τους ο Rafferty εξαφανίζεται για δύο χρόνια για να επιστρέψει το 77 μ' ένα θαυμάσιο άλμπουμ και ένα παγκόσμιο χίτ, το "Bakerstreet". Ο Egan επέστρεψε το 79 μ' ένα δίσκο όμως που πέρασε απαρατήρητος.

1LP " Stealers Wheel " 1972 (A.M)
2LP " Ferguslie Park " 1974 (A.M)
3LP " Right Or Wrong " 1975 (A.M)

Stealers Wheel - Stealers Wheel@320kbps

Pass: dillingerr.blogspot.com

Πέμπτη, 12 Ιουνίου 2008

ARTHUR BROWN

Θεωρείται από τους πρωτοπόρους του ροκ θεάτρου. Οι εμφανίσεις του συνοδευόταν από παράξενα φωτιστικά και ηχητικά εφέ. Αργότερα όλα αυτά τα υιοθέτησαν ένα πλήθος από δημοφιλή και μη συγκροτήματα. Γεννήθηκε στο Χουάϊτμπυ τον Ιούνη του 1942 και σπούδασε φιλοσοφία στο πανεπιστήμιο του Ρήντινγκ. Συγχρόνως άρχισε να πρωτοτραγουδά ρύθμ εντ μπλούζ με διάφορα μικρά γκρούπ. Το 1967 σχηματίζει τους Crazy World που περιλάμβαναν τον Vincent Crane στα κήμπορντς και Drachen Theaker στα ντράμς. Για ένα μικρό διάστημα παίζει μαζί τους και ο Carl Palmer μετέπειτα ντράμερ των Atomic Rooster και των Emerson, Lake, Palmer. Το 1968 κυκλοφορεί το (1) που θεωρείται το καλύτερο του άλμπουμ. Περιέχει το "Fire" που γίνεται ένα κλασικό κομμάτι και μια παγκόσμια επιτυχία. Ύστερα όμως από μια αποτυχημένη τουρνέ στις Ηνωμένες Πολιτείες το γκρούπ διαλύεται. Το 1970 ο Μπράουν δημιουργεί τους Κingdom Come που περιλαμβάνει τους : Julian Brown: κιθάρα, Andy Dalby: πρώτη κιθάρα, Desmond Fisher: μπάσσο, Michael Harris: όργανο, Martin Steer: ντράμς, Ar. Brown: τραγούδι. Οι τρείς δίσκοι που κυκλοφορούν (2), (3) και (4) δε γνωρίζουν επιτυχία, με αποτέλεσμα το συγκρότημα να διαλυθεί στα τέλη του 1973. Ο Μπράουν συμμετέχει σ' ένα μικρό ρόλο στην ταινία "Tommy"

1LP " The Crazy World Of Arthur Brown " 1968 (Track)
2LP " Galastic Zoo Dossier " 1971 (Polydor)
3LP " Kingdom Come " 1973 (Polydor)
4LP " The Journey " 1973 (Polydor)
5LP " Dance " 1975 (Gull)
6LP " Chisholm In My Bosom " 1978 (Gull)
Συλλογή: LP " The Lost Ears " 1976 (Decca)
" The Story Of Arthur Brown " 2003

Arthur Brown - The Story Of Arthur Brown Cd 1a@320kbps
Arthur Brown - The Story Of Arthur Brown Cd 1b@320kbps
Arthur Brown - The Story Of Arthur Brown Cd 2a@320kbps
Arthur Brown - The Story Of Arthur Brown Cd 2b@320kbps

Pass: dillingerr.blogspot.com

RARE BIRD

Graham Field: Όργανο
David Caffineti: Πιάνο
Steve Gould: Κιθάρα, Τραγούδι
Mark Ashton: Ντράμς

Το "Σπάνιο Πουλί" δημιουργήθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 60 από τον οργανίστα Graham Field. Η τύχη του χαμογέλασε όταν έστειλαν μια δοκιμαστική ταινία στο αφεντικό της Charisma Τόνυ-Στράττον-Σμίθ, που ενθουσιάστηκε και τους έκλεισε αμέσως συμβόλαιο. Στο πρώτο δίσκο που ηχογράφησαν ήταν το " Sympathy " που δημιούργησε παγκόσμια επιτυχία και περιλαμβάνεται ανάμεσα στα κλασικά κομμάτια της ιστορίας του ροκ. Τα άλμπουμ όμως που κυκλοφόρησαν πέρασαν απαρατήρητα γεγονός που είχε σαν αποτέλεσμα τη διάλυση τους την άνοιξη του 71. Ο Field σχημάτισε ένα προοδευτικό τρίο [ Fields ] ενώ ο Ashton αφού περιπλανήθηκε με διάφορα εφήμερα γκρούπ ακολούθησε σόλο καριέρα. Στις αρχές του 1972 οι Gould και Caffineti ξανασχημάτισαν το συγκρότημα με την προσθήκη των Ced Curtis: πρώτη κιθάρα, Paul Caras: μπάσσο, Fred Kelly: ντράμς. Ηχογραφούν μερικές αξιόλογες δουλειές χωρίς επιτυχία όμως, διότι και αυτή τη φορά δεν υπήρχε συμπάθεια από το κοινό...

1LP " Rare Bird " 1969 (Charisma)
2LP " As Your Minds Fly By " 1970 (Charisma)
3LP " Epic Forest " 1972 (Polydor)
4LP " Somebody's Watchin " 1973 (Polydor)
5LP " Baby Listen " 1974 (Polydor)

Rare Bird - Epic Forest [Part 1]@320kbps
Rare Bird - Epic Forest [Part 2]@320kbps

Pass: dillingerr.blogspot.com

MAGGIE BELL


Για χρόνια υπήρξε η πρώτη τραγουδίστρια της Βρετανίας. Γεννήθηκε τον Ιανουάριο του 1945 σε μια φτωχή περιοχή της Γλασκώβης. Στα 15 της χρόνια παράτησε το σχολείο και άρχισε να εργάζεται το πρωί σαν διακοσμήτρια και το βράδυ σαν τραγουδίστρια σε τοπικά PUB. Ένα βράδυ σ' ένα κλάμπ της Γλασκώβης ανέβηκε να τραγουδήσει μαζί με τον Alex Harvey, παίρνοντας για τον κόπο της 2 λίρες. Ο Χάρβεϋ της γνώρισε τότε τον νεότερο αδερφό του Leslie, ηγέτη του γκρούπ "Kinning Park Ramblers". Η Μάγγι προσχώρησε στο συγκρότημα, τραγουδώντας παλιά χιτς των Crystals μαζί με την Kathy Lettuce. Όταν διαλύθηκαν αυτοί πήγε στους Mecca και λίγο αργότερα εγκατέλειψε και αυτούς για να μπεί στους Denison Palais Band. Στα τέλη της δεκαετίας του 60 συνεργάζεται και πάλι με τον Λέσλι Χάρβεϋ στις τάξεις του νέου του γκρούπ Power. Το συγκρότημα το παίρνει υπό την προστασία του ο μάνατζερ των Led Zeppelin Πήτερ Γκάντ, αφού του αλλάζει το όνομα σε Stone The Crows. Στα χρόνια που ακολουθούν η φήμη της Μπέλλ διευρύνεται και ανακηρύσσεται αρκετές φορές σαν η πρώτη τραγουδίστρια της Μεγάλης Βρετανίας.
Το 1972 στη διάρκεια μιας περιοδείας σκοτώνεται πάνω στη σκηνή από ηλεκτροπληξία ο Λέσλι Χάρβεϋ με τον οποίο η Μάγγι είχε δεσμό. Παθαίνει ένα ισχυρό σοκ και δηλώνει ότι αποχωρεί. Αργότερα όμως επανέρχεται και γράφει το τέταρτο και τελευταίο άλμπουμ με το συγκρότημα.
Τον Ιούνιο του 1973 το γκρούπ διαλύεται και η Μάγγι ακολουθεί σόλο καριέρα, ηχογραφώντας στη Νέα Υόρκη με παραγωγό τον Τζέρι Γουέλξερ το (1). Ο τίτλος του (2) προέρχεται από τη θεία της Ντόρις Ντρόϊ που δούλευε σε σκωτσέζικα μιούζικ-χώλ με το ψευδώνυμο Suicide Sal. Τα άλμπουμ της περιλάμβαναν αξιόλογες στιγμές αλλά οι φίλοι της περίμεναν κάτι περισσότερο.

1LP " Queen Of The Night " 1974 (Polydor)
2LP " Suicide Sal " 1975 (Polydor)

Maggie Bell - Suicide Sal@320kbps

Pass: dillingerr.blogspot.com

Τετάρτη, 11 Ιουνίου 2008

AYNSLEY DUNBAR
Από τους κορυφαίους ντράμερ της ροκ σκηνής. Ξεκίνησε την καριέρα του στα μέσα της δεκαετίας του 60 με την μπάντα του John Mayal. Το 1967 φεύγει απ' αυτόν για να ιδρύσει τους Ratalation, ένα ιστορικό γκρούπ. Ηχογραφούν 4 καλσικά άλμπουμ με την εξής σύνθεσ: Aynsley Dunbar: ντράμς, Tommy Eyre: όργανο, Victor Brox: τραγούδι, Alex Dmochowski: μπάσο, John Moorshead: κιθάρα. Το 1970 διαλύει το γκρούπ και γράφει ένα εξαιρετικό προσωπικό άλμπουμ, ενώ τον ίδιο χρόνο προσχωρεί στο συγκρότημα του Frank Zappa. Τρία χρόνια αργότερα σχηματίζει στην Αμερική τους περίφημους Journey. Το 1979 διαφωνεί με την πορεία του γκρούπ και μεταπηδά στους Jefferson Starship. Το παίξιμο του έχει επηρεάσει σωρεία συγχρόνων ντράμερ.

Με τους Retalation:
1LP " Aynsley Dunbar's Retalation " 1967 (Liberty)
2LP " Dr. Dunbar's Prescription " 1968 (Liberty)
3LP " To Mum From Aynsley And The Boys " 1969 (Liberty)
4LP " Remain To Be Heard " 1970 (Liberty)
SOLO:
1LP " Blue Whale " 1970 (Byg R.)

http://rapidshare.com/files/121680453/Aynsley_Dunbar_Retaliation.rar.html

Pass: dillingerr.blogspot.com

Aynsley Dunbar Retaliation - Aynsley Dunbar Retaliation

Aynsley Dunbar Retaliation - To Mum From Aynsley & The Boys

Aynsley Dunbar Retaliation - Remains To Be Heard

Aynsley Dunbar Retaliation - Blue Whale

Τρίτη, 10 Ιουνίου 2008

ROY HARPER
Από τους πιο σημαντικούς δημιουργούς της αγγλικής φόλκ-ροκ σκηνής. Γεννήθηκε στο Μάντσεστερ τον Ιούνιο του 1941 και από νεαρή ηλικία άρχισε να παίζει κιθάρα και να γράφει ποιήματα. Το 1964 φθάνει στο Λονδίνο και αφού περιπλανιέται για ένα διάστημα, παίζοντας ακόμη και δωρεάν σαν ζητιάνος σε πάρκα και σε δρόμους, καταφέρνει να υπογράψει συμβόλαιο με μια μικρή εταιρεία, την Στράϊκ. Το 1LP που αντικατοπτρίζει όλη αυτή την περίοδο κάνει αίσθηση με αποτέλεσμα να ακολουθήσει μια σειρά από έξοχα άλμπουμ φολκλορικού κυρίως περιεχομένου. Τα (5) και (6) αποτελούν στροφή προς το ρόκ, συμμετέχει δε σ' αυτά και ο Jimmy Page. Η εκτίμηση που έχουν προς το πρόσωπο του οι Led Zeppelin αφιερώνεται με το κομμάτι "Hats To Harper" από το τρίτο τους LP. Το 1972 ο Harper κάνει ένα απογοητευτικό ντεμπούτο σαν ηθοποιός στο φίλμ MADE, ενώ λίγο αργότερα αρρωσταίνει βαριά. Το 1973 αναρρώνει και επιστρέφει με δύο έξοχα άλμπουμ, τα (6) και (7). Στο (9) παίζουν καλεσμένοι του οι Pink Floyd, ενώ και αυτός ανταποδίδει με τη συμμετοχή του στο τράκ "Have A Cigar" στο LP "Wish You Were Here"

1LP " The Sophisicated Beggar " 1966 (Strike)
2LP " Come Out Fighting Genges Smith " 1967 (CBS)
3LP ' Folkjoepus " 1969 (Liberty)
4LP " Flat, Baroque And Berserk " 1970 (Harvest)
5LP " Stormcock " 1971 (Harvest)
6LP " Lifemask " 1973 (Harvast)
7LP " Valentine " 1974 (Harvast)
8LP " Flashes From The Archives Of Oblivion " 1974 (Harvast)
9LP " HQ " 1975 (Chrysalis)
10LP " Bullina Mingvase " 1977 (Harvast)
11LP " Commercial Brake " 1978 (Harvast)
12LP " The Unknown Soldier " 1980 (Harvast)
Συλλογή LP " Harper 1970-75 " 1978 (Harvast)

Roy Harper - Sophisticated Beggar/Part I@320kbps
Roy Harper - Sophisticated Beggar/Part II@320kbps

Pass: dillingerr.blogspot.com

Κυριακή, 1 Ιουνίου 2008

LORD SUTCH

Μαζί με τον Άρθουρ Μπράουν και τον μακαρίτη Κήθ Μούν (με τον οποίον ήταν άλλωστε και στενός φίλος) αποτελούν την τριάδα των πιο παρανοικών προσωπικοτήτων της αγγλικής σκηνής. Το αληθινό του όνομα είναι David Sutch και υπήρξε ο πρώτος ροκ καλλιτέχνης που άφησε μακριά μαλλιά πίσω στο 1961. Επίσης υπήρξε ο πρωτοπόρος των πειρατικών ραδιοσταθμών, δημιουργώντας εκείνη την εποχή το Radio Sutch. Λάτρης του ροκ-εντ-ρολλ, θεωρείται ο δάσκαλος του είδους αυτού στη βρεταννική σκηνή. Οι εμφανίσεις του αποτελούσαν ξεχωριστό γεγονός και πολλές φορές έβγαινε στη σκηνή μέσα από ένα φέρετρο ! Στους δίσκους του λάμβανε μέρος μια πλειάδα εκλεκτών μουσικών, έτσι στο 1LP συμμετείχαν οι Jimmy Page, John Bonham, Jeff Beck, Noel Redding και Nicky Hopkins. Στο 2LP παίζουν Ritchie Blackmore, Noel Redding, Matthew Fisher και ο Keith Moon. Σε αυτό υπάρχει μια μακάβρια εκτέλεση του "Jack The Ripper" με υπόκουφα γέλια και αγωνιώδεις κραυγές γυναικών. Στο υλικό του περιλαμβάvovται όλα τα κλασικά κομμάτια του ροκ, σαν "Tutti Frutti", "Roll Over Bethoven", Good Golly Miss Molly" και άλλα. Το 1971 κατά τη διάρκεια μιας περιοδείaς που πραγματοποιούσε στην Αμερική του έκλεψαν τη θρυλική "Ρολς Ρόϋς" που χρησιμοποιούσε για τις μετακινήσεις του. Ο Lord Sutch με αγγελίες στις εφημερίδες προσέφερε 12 γκρούπις σ' όποιον του την επέστρεφε.

1LP " Lord Sutch And Heavy Friends " 1970 (Cottilion)
2LP " Hands Of Jack The Ripper " 1972 (Cottilion)
3LP Alive And Well " 1980 (Babylon)

Lord Sutch - Lord Sutch & Heavy Friends@320kbps

Pass: dillingerr.blogspot.com